Merlinhardver

#2 CPU blokk teszt Alphacool Eisblock XPX

2018-06-18

Izgatottan vártuk a CPU blokk tesztünk második felvonását, ahol a méltán népszerű Alphacool Eisblock XPX blokkot vettük jobban górcső alá. 

 

Mint a korábbi tesztünknél, itt is azonos körülmények között került megmérettetésre tesztalanyunk. 

 

A hőtermelésről a már megszokott Intel i7-6700K processzorunk gondoskodik, 4.5GHz-es órajelen.

 

Radiátornak egy igen népszerű 240-es típus került beüzemelésre, ami nem más mint Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper, Alpenföhn Wing-Boost 2 Pure Plus 120-as ventilátorokkal.  Pumpa, amely szintén tesztrendszerünk alapját képzi az EK Water Blocks EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM. Folyadéknak, a Nanoxia CoolForce CF1 - Aqua Pure Water típusa került a rendszerbe.

 

További adatok a teszthez használt eszközökről:
Lian Li PC-T60 testbench

ASUS Z170-P

Intel i7-6700K 4.5GHz OC

G.Skill Ripjaws 8GB KIT 4000 MHz

250GB Samsung EVO SSD

EVGA 750 G2 PSU

Gigabyte GTX 1050 Winforce

Egyedi tervezésű és építésű ventilátor vezérlő

Arctic MX-2 hővezető paszta

A diagnosztikát az AIDA64 Extreme Enginer szoftverre bíztuk.


Na de lássuk mit érdemes tudni az Alphacool Eisblock XPX CPU blokkról. 

 

Jelenlegi tesztdarabunk az Alphacool Eissturm Hurricane kit részeként került tesztbenchünkre, de természetesen a blokk solo-ban is elérhető, nagyságrendileg bruttó 22-23 ezer forintos áron. 

 

A blokk külső megjelenésre magában hordozza a gyártó névjegyét, amely szolid, visszafogott kék led-es megvilágítást kapott. Ami azért valljuk be, egy Alphacool builtbe igazán vagányul fest. 

 

Kidolgozás tekintetében semmi kivetni valót nem találtunk, ahogy anyaghasználatában sem. A blokk polírozott nikkelezett talpat kapott, a fedele alumínium/acetál. A blokk fedele nincs közvetlen érintkezésben a vízzel, így aki első olvasatra összerándult az alumínium "hallatán" azt megnyugtatjuk, nyugodtan szerelheti rész slkatrészekkel. Szó sincs elírásról vagy gyártói hibáról sőt. A gyártó ezen szériájához, különböző fedél és led csere lehetőségeket biztosít, hogy egy egyszerű szereléssel még egyedibbre tudjad szabni a rendszered.  

 

Kompatibilitást illetően a hűtés alkalmas a komplett 115x-es és 20xx-es Intel szériákra, 771 és 1366-ig bezárólag. AMD esetében pedig az alábbiakra tudjuk felszerelni: AM4, AM3+, AM3, AM2+, AM2, 939, FM2+, FM2, FM1, G34, 940

 

Korábbi tesztünkhöz hasonlóan az Eisblock XPX-t is három különböző pumpa fordulaton vizsgáltuk meg, míg a 240-es radiátorra szerelt WingBoost 2 ventilátorokat maximális fordulatszámon üzemeltettük. Szoba kiinduló hőmérséklete most is 24°C volt. 

 

Lássuk az eredményeket. 

 

Tesztet megelőzően nem voltak túl nagy elvárásaink, de azért ott motoszkált bennünk, hogy mit tudhat a korábbi méréseinkkel szemben. Azt ellehet mondani, hogy az eddigi eredmények alapján, nincs kiugró különbségek a blokkot között, de ha rangsort kell állítani eddig a Alphacool emelhető ki győztesként. Természetesen itt nem állunk meg és tovább folytatjuk sorozatunkat, megmérettetve minél több gyártót és típust.

 

Véleményeteket, ötleteiteket na tartsátok magatokban, dobjatok egy kommentet!
Kapcsolódó termékeink
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább