Merlinhardver

5 beállítás, ami megváltoztatja a routered

2019-01-31

5 router beállítás, amelyek növelhetik a WiFi sebességét

Lehetséges, hogy sok Ethernet-kábel fut az egész házban, vagy van vezeték nélküli routered, egy olyan sarkokban, ahol fényáradattal terítik be az egész szobát. Az első beállítás során valószínűleg megváltoztattad a WiFi hálózat nevét és jelszavát, majd teljesen figyelmen kívül hagytad az egyéb beállítások lehetőségét. Kíváncsi vagy, miről maradtál le?

 

Csak a legfontosabb beállításokat emeltük ki, amelyek befolyásolják a hálózatod biztonságát.

 

Biztonság

A jelszó beállítása kulcsfontosságú, így törekedjünk, hogy ne minden vezeték nélküli ezközön legyen azonos a titkosítás. Minden szabványunk szélesebb kompatibilitással rendelkezik, beleértve bizonyos régebbi eszközöket is, de javasoljuk a lehető leghamarabbi váltást WPA2-ra, egy AES-titkosításra, ha még nem eddig nem tetted meg. Más opciók kevésbé biztonságos WEP-vel rendelkeznek, amik könnyen feltörhetők.

 

Számos routeren vendéghálózat kialakítása is lehetséges, így a látogatóid is problémamentesen böngészhetnek az interneten. A vendégeknek más jelszót is beállíthatunk, így a hálózatunk jelszava továbbra is biztonságos marad, valamint ezzel a funkcióval korlátozhatjuk az internet hozzáférhetőségét is.

 

További információ a vendég hálózat beállításról:

https://www.youtube.com/watch?v=Xgy7zOb2RqY

 

Teljesítmény

A sikeresen biztonsági beállítások után, nézzük a teljesítményt. A piacon található routerek többsége a 2,4 GHz és az 5 GHz-es sávon működik. Az 5 GHz nagyobb a sávszélességet kínál, minimális torlódással és kisebb interferenciával rendelkezik. Azonban az 5GHz-es tartomány hatótávolsága kisebb és nem támogatja a régebbi eszközöket. Ezért javasoljuk, hogy teszteld a sebességet, mielőtt 5 GHz-re váltanál.

 

További információ a 2.4GHz és 5GHz-ről:

https://www.tendacn.com/en/news/3331.html

 

 

Csatorna beállítás

Egy csatorna tulajdonképpen egy kis rész a vezeték nélküli sávokon belül, amelyeken az adatok ténylegesen továbbításra kerülnek.

 

A legtöbb router automatikusan kiválaszt egy csatornát, de ha a vártnál lassabb sebességet tapasztalsz, valószínűleg a túlterhelt csatorna a probléma, különösen, ha sok más WiFi hálózat található a környezetedben. Okostelefon egy WiFi analízis alkalmazás segítségével jól látható, mely csatornák a legtisztábbak, így ez alapján kiválasztható a legmegfelelőbb.

 

Mód beállítás

A legtöbb új eszköz N vagy AC WiFi módot használ. Javasoljuk, hogy legalább ezt a kettőt engedélyezd.

 

DNS szerver

Konfigurálhatja a routerét egyéni DNS szerverre. Ez alapvetően egy olyan szerverkészlet, amelyet a rendszer a különböző webhelyek címének keresésére használ, így a megfelelő helyre irányítanak. Az internetszolgáltató már rendelkezik DNS szerverrel, de egy harmadik fél DNS-szolgáltatása növelheti a sebességet és a biztonságot, különösen akkor, ha a webhely címének beírása és a betölteni kívánt oldal megnézése közötti késedelmet észlelsz. Ha a router beállításaiban a kívánt DNS-t állítod be, akkor az összes rajta lévő forgalom ezt a DNS-t fogja használni ahelyett, hogy minden egyes eszközön egyedileg kellene beállítani.

 

WDS (router ismétlési mód mód)

Egy extra routert olyan ismétlésre is használhatjuk, amely a WiFi jelét továbbítjaa sarkok felé is, így lefedhetjük a halott zónákat.

 

Az alábbi videó segítsgével 5-10 perc alatt beállíthatjuk ezt a funkciót:

https://www.youtube.com/watch?v=oPyrniuMYVQ

 

További információ a Tenda-ról:

https://www.facebook.com/tendatechnology/
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább