Merlinhardver

Alphacool Eisblock GPX vizesblokk teszt

2018-07-10

Sokszor felmerül a kérdés, mennyire van értelme egy vízhűtésnek? Nem sokkal inkább a dizájnról szól mint, hogy teljesítményről? Tényleg érnek ennyit ezek a drága blokkok?

 

Jelen cikkünkben megnézzük mit tud egy Zotac 1080Ti Blower kártya a gyári hűtésével és mit tud az Alphacool legújabb Alphacool Eisblock GPX vizes blokkjával.

 

 

Kérdések helytállóak és valóban kétélűek. Sokszor beszélünk design építésről, ahol a cél a látvány, a megjelenés. De sokszor viszont sokkal inkább a teljesítmény és a komfort kerül előtérbe, mint például jelenlegi tesztünk alkalmával is.

 

A Zotac 1080 Ti blower  videokártya hűtését 3 tartományban vizsgáltuk 3DMark program segítségével.  Teszt alatt a maximális hőfokot, illetve a ventilátor sebességét vizsgáltuk. Első nekifutásra 49%-os PWM beállítás mellett a kártya maghőmérséklete egészen 78°C-ig emelkedett fel.

 

Közepes tartományban a maga 70%-os PWM beállítása mellett a ventilátor már egészen elviselhetetlen kategóriába lépett át, a hőmérő pedig ennek ellenére, 69°C-ot mutatott vissza.  Legvégső tartományban, némi füldugó kíséretében 100%-os PWM mellett a max hőmérséklet 60°C volt, ami nem lenne rossz egy ilyen teljesítményű kártyától, de az a zaj, mely ennek kíséretében jár, na az már tényleg elviselhetetlen hosszú távon.

 

Ezek fényében sokkal jobb eredményt vártunk az Eisblock GPX felszerelése után és nagy szerencsénkre a tesztek igazolták is ezt.  Lépték hasonlóan kerültek beállításra, a pumpa sebességére vonatkozóan. Radiátornak egy igen népszerű 240-es típus került beüzemelésre, ami nem más mint Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper, Alpenföhn Wing-Boost 2 Pure Plus 120-as ventilátorokkal.  Pumpa, amely szintén tesztrendszerünk alapját képzi az EK Water Blocks EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM. Folyadéknak, a Nanoxia CoolForce CF1 - Aqua Pure Water típusa került a rendszerbe.

 

Íme az eredmények:

 

 

 

 
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább