Merlinhardver

AMD Radeon VII bejelentés - Veri az RTX2080-at?

2019-01-09

 

Az AMD ma bejelentette a Radeon VII (Radeon Seven) grafikus kártyát, amely a világ első, 7 nm-es szilícium gyártási folyamatára épülő GPU-ját valósította meg. A 7 nm-es "Vega 20" szilikon 60 számítási egységgel (3840 steam processzorral) és a 4096 bites HBM2 memória interfészre alapozva, a chip 7 nm-et használ fel a GPU sebességének példa nélküli szintre (esetleg 2,40 GHz feletti) emelésére.

 

 

Lisa Su elnök-vezérigazgató azt állítja, hogy a Radeon VII versenyképes az NVIDIA GeForce RTX 2080 grafikus kártyájával.

 

 

A kártya rendelkezik egy játékbarát, három ventilátoros hűtési megoldással is, amelynek tervezési fókuszát az alacsony zajszint jellemzi. Az AMD 16 GB 4096 bites HBM2 memóriát használ. A kártyák várhatóan február 7-től kerülnek a boltokba, a Radeon VII 699 USD áron lesz elérhető, ami mint tudjuk az amerikai piaci ár, erre jön egy kis vám, és nem kicsi ÁFA, sajnos mi magyrok így kalkulálhatunk.

 

 
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább