Barion Pixel Merlinhardver

Az Intel bemutatja a csúcskategóriás grafikus kártyáját

2022-04-01

Intel Arc Limited Edition: Az Intel bemutatja a csúcskategóriás asztali grafikus kártyát

31.03.2022 at 09:27 by Thilo Bayer - Az első Arc mobil GPU-k bejelentése mellett az Intel a nyárra kiadott egy teasert is az első asztali grafikus kártyájáról. Az Intel először mutatja be a lapkakialakítását.


Március 30. úgy vonul be az Intel történetébe, mint az a nap, amikor először mutatták be az első Arc GPU-generációval kapcsolatos összes fontos adatot. Az Intel belépő szintű mobil GPU-kkal indul, majd nyáron jönnek az erősebb mobil gyorsítók, de az első asztali grafikus kártya is megjelenik. Ehhez már van egy teaser is.

 

 

Az Intel egy renderelő videóban azt állítja, hogy az "Intel Arc A-sorozat Limited Edition Graphics" látható. Nyáron jelenik meg, és nem világos, hogy mit jelent a Limited Edition. Az Intel egy különösen gyors Arc kártyát mutat, ami limitált? Vagy a Founders Edition irányába megy, mint az Nvidia esetében, vagy a referenciadizájn irányába az AMD-nél, ahogyan azt a közelmúltban találgatták? Amíg az Intel nem ad magyarázatot, addig ezek a kérdések spekulációk maradnak. Viszonylag biztosnak tűnik, hogy az Intel itt a teljes értékű ACM-G10-et mutatja be, amely 32 Xe magot (4096 FP32-ALU), 32 ray tracing egységet és 16 GiB GDDR6 RAM-ot tartalmaz 256 bittel összekötve - legalábbis ezeket az adatokat az Intel az A770M esetében is megmutatja a prezentációjában. Az ACM-G10 16x PCI-Express Gen 4 csatlakozóval rendelkezik, az L2 gyorsítótár 16 MiB.

 

Forrás: pcgameshardware

Képek: Intel

 
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább