Merlinhardver

Cooler Master Hyper 212 LED Turbo Teszt

2018-06-01

Nem sokat kellett várni a következő processzorhűtés tesztünkre! A választásunk ismét egy alacsonyabb árkategóriájú modellre esett. Nem mást teszteltünk, mint a Cooler Master LED-es üdvöskéjét a Hyper 212 LED Turbo-t. A népszerű gyártó termékeit eddig nem igen teszteltük, úgy döntöttünk, ideje bepótolnunk, szóval nézzük is meg, hogy mit tud a Hyper 212 Turbo!

 A Cooler Mater Hyper 212 LED Turbo csomagolása.

Íme a csomagolás. Semmi extra, a márkától megszokott dizájnt kapjuk. Nem lehet belekötni.

 

Cooler Master Hyper 212 LED Turbo kicsomagolás után.

Kicsomagoltuk a "szörnyeteget!" Az egyből feltűnt, hogy nem tartozik a mini hűtések közé, a maga 163mm-ével.

 

A hűtőt teljesen átlagos kialakításúnak mondanánk, azzal a csavarral, hogy két 120mm-es PWM vezérlésű, átlátszó, vörös LED világítással ellátott ventilátort kapunk hozzá. Ezek 600-tól 1600 RPM-ig szabályozhatóak és külön kiemelendő, hogy elosztó kábel is jár hozzá. A hűtőborda 160mm magas, rácsos kialakítású és négy pár réz hővezetőcsővel van ellátva. A váz mattfekete színű, amivel valljuk be; nem könnyű mellélőni. Összeségében úgy gondoljuk, hogy a design-ra nem lehet panasz – nem túl kirívó, de kellően látványos. 

 

A Cooler Master Hyper 212 LED Turbo oldalnézetből.

Ugyanez oldalnézetből. Jól látható, hogy a ventilátorok szinte "elnyelik" a rácsos hűtőbordát, ami önmagában nem éppen robosztus. A ventilátorok egyébként egy mozdulattal lepattinthatóak.

 

Így néz ki a talp. Teljesen átlagos, szépen van eldolgozva.

 

A Cooler Master Hyper 212 LED Turbo mellékelt szereléke.

No, akkor szereljük be! Így néz ki a mellékelt szerelék. Van minden, ami kell! A jobb alsó sarokban láthatók a távtartók, amikkel rögzíteni kell a hűtést az alaplapra.

 

Habár a hűtés aránylag könnyen és gyorsan beszerelhető, nem az évszázad találmánya a beszerelés. Nekünk nem jött be. A hátlapot a mellékelt távtartó csavarokkal kell az alaplapra rögzíteni, ami sajnos elég könnyen túlhúzható. A tőcsavaron van biztonsági fólia, de ez akkor sem a legjobb megoldás, ezért oda kell figyelni a beszerelésnél.

 

 A Cooler Master Hyper 212 LED Turbo beszerelve.

És íme a helyén! Itt látszik, amiről beszéltünk az előző bekezdésben. Oda kell figyelni, ha nem akarsz kárt tenni az alaplapban.

 

Cooler Master Hyper 212 LED Turbo világítás

Azért meg kell hagyni: ez jól néz ki. Egyáltalán nem rossz, egy nagyjából 11-12e forint értékű hűtésről beszélünk, ennyi el is várható. De vajon jól is teljesít? Nézzük meg!

 

Lian Li PC-T60 testbench

ASUS Z170-P

Intel i7-6700K 4.5GHz OC

G.Skill Ripjaws 8GB KIT 4000 MHz

250GB Samsung EVO SSD

EVGA 750 G2 PSU

Gigabyte GTX 1050 Winforce

Egyedi tervezésű és építésű ventilátor vezérlő

Arctic MX-2 hővezető paszta

20°C, légmozgás mentes helység

A diagnosztikát az AIDA64 Extreme Enginer szoftverre bíztuk.

 

Szépen világít, ez tény, de most nézzük meg, mit tud!

 

 

A Cooler Master Hyper 212 LED Turbo a teszten nem maradt alul a versenytársaihoz képest, ebben az árketegóriában teljesen elfogadható eredményt hozott. Az eredmény azonban egy picit csalóka, mivel a Hyper 212 Turbo már gyárilag két ventilátorral van felszerelve és jó pár egy ventilátoros versenytárssal is összemértük az erejét. Így már mindjárt nem annyira meggyőző az eredmény, de véleményünk szerint még így is teljesen jó.

 

Apropó, ha már a ventilátorokról beszélünk: a hűtés a két ventilátornak köszönhetően 30 decibel feletti zajjal rendelkezeik. Ez még nem mondható annyira zajosnak, de azért már határozottan hallható.

 

A Hyper 212 LED Turbo összeségében egy korrekt ár-érték arányú cpu cooler. A hűtés jól néz ki (a LED-ek meglepően nagy fényerővel rendelkeznek), teljesen elfogadható eredményeket hozott a tesztünkön. Bátran ajánljuk belépő, de akár haladó szintű gamer konfigokba is!


A Cooler Master Hyper 212 LED Turbo nálunk is kapható, Kattints IDE és szerezd be a gépedbe ezt a kiváló ár-érték arányú hűtést!

 
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább