Barion Pixel Merlinhardver

Cooltek C2 - csinos kocka a nappaliba is

2019-05-13

A száraz adatok: 

Méretek: 200 x 270 x 224 mm (Sz x Ma x Mé)
Anyag: 1,5/1,0 mm Alumínium
Súly: 1,2 kg
Form Factor: Mini-ITX, Micro-ATX (max. 245 x 215 mm)
Meghajtó helyek:
1x 3,5 coll alsó (nem alkalmazható, ha a ventilátor be van szerelve)
1x 3,5 coll HDD-tartó (nem alkalmazható Micro-ATX alaplap esetén)
1x 2,5 coll alsó (nem alkalmazható, ha a ventilátor be van szerelve)
1x 2,5 coll HDD-tartó (nem alkalmazható Micro-ATX alaplap esetén)
Tápegység: Szabványos ATX
Bővítőhelyek: 3
I / O panel:
2x USB 3.0 (19-Pin csatlakozás)
2x Audio In / Out
Maximális grafikus kártya hossz: 220 mm
Maximális CPU hűtő magasság: 80 mm

Csomagolása a Cooltektől megszokottan egyszerű kartondoboz, melyen a ház fontosabb paraméterei és képillusztrációi láthatók. Kibontás után nylon és szivacs védelemmel vették körül.

 

Külső

A ház teljes egészében alumíniumból készült, a látható részeken szálcsiszolást kapott. A fő váz és az oldalsó panelek 1,2 mm vastag lemezből, a felső pedig 1,5 mm vastagból készült. A ház illesztései pontosak, festése hibátlan, egyetlen esztétikai hibája az oldallapok rögzítésére szolgáló oldalsó csavarokban nyilvánul meg, ezek megtörik a Cube összképét. Szerkezetileg teljesen zárt, csak az alján és a hátulján találunk szellőzőnyílást. Súlya: 1,2 kg. Méretei: 200 x 270 x 224 mm (Sz x Ma x Mé), ezek az értékek alapján is látszik mennyivel kisebb az "U3"-nál.

Előlapján a "Jonsbo" logó látható. Az I/O panel az előlap bal oldalsó részére került, a bekapcsológombbal, hang ki- és bemenettel, valamint 2db USB 3.0-val. Ami furcsa lehet, hogy reset gombot nem találunk rajta.


A ház hátuljának kialakítása ugyan furcsa lehet, de ilyen méretben ez a megszokott. Alul 3x bővítőhelyet találunk, melyek ki- és visszaszerelhetőek, felette az alaplap hátoldali I/O port kivágását és a tápegység helyét. Ide helyeztek még néhány, a szellőzés elősegítésére szolgáló nyílást is.


Talpai az U3-hoz hasonlóan itt is króm designt kaptak, valamint gumírozottak is, ellenben ezek a lábak kevesebb mint 1cm magasak. Az alja lyuggatott a szellőzés érdekében.

 

Belső

Mindkét oldallap eltávolítható a kis "C2-ről" a könnyebb szerelhetőség érdekében, sajnos ehhez a művelethez, mint már feljebb is írtuk, a megszokott két csavar eltávolítása helyett, négy csavart kell eltávolítani és a két-két oldalsó csavar ront a házdesign összképén. Mini-ITX és Micro-ATX alaplapokat tudunk belerakni, utóbbi esetében azért van méretbeli korlátozás is, mégpedig 245 x 215 mm-nél nagyobb lapot nem tudunk szerelni. Micro-ATX esetében le kell mondanunk a HDD/SSD tartóról is. Maximum 80 mm magas cpu hűtést használhatunk, többek között: Alpenföhn Silvretta, Thermalright AXP-100, AXP-200, Cryorig C1, Scythe Big Shuriken 2.

Kábelei nem harisnyázottak, egyszínű feketék, belső 19 pin-es USB 3.0 csatlakozóval. A HDD/SSD meghajtóinkat kétféle módon helyezhetjük el Mini-ITX alaplap esetében. A konzol segítségével az előlap mögé helyezhetünk egy 2,5" és egy 3,5" méretű adattárolót, illetve alulra vagy egy 2,5" vagy egy 3,5"-at. Micro-ATX esetében le kell mondanunk a tartókonzolról, csak a ház aljába tehetjük adattárolóinkat. Ha nem használnánk ki, hogy alulra helyezzük HDD/SSD-ket, akkor esetleg 120/140 mm-es ventilátort rakhatunk ide, ehhez egy porszűrőt is mellékel a gyártó. Tápegységet az alaplapunk elé tudjuk rakni, állított helyzetben. A házba teljes méretű VGA is beszerelhető, de csak rövid nyákos kártyákban gondolkodhatunk.

Tartozékait egy zacskóban kapjuk, mely tartalmazza a ház lábait, néhány gyorskötözőt és ömlesztve a  csavarokat, így elmondhatjuk, hogy a gyártó nem fektetett túl nagy hangsúlyt a szerelékek csomagolására. Kapunk hozzá még porszűrőt 120/140 mm-es ventilátorhoz, egy viszonylag részletes szerelési útmutatót, ezt viszont tulajdonképpen egy A4-es papíron találjuk.

Hűtés: 

Ventilátor beépítés lehetséges:
1x 120/140 mm (alul)

Max CPU hűtő magasság: 80 mm

Porszűrők: lent (kivehető)

 

Összegzés: 

A Cooltek C2 szépen kidolgozott, szálcsiszolt designja remekül beillhet bármelyik nappaliba a multimédiás eszközeink mellé. Komoly konfigurációt nem építenénk bele a rossz szellőzése és túlzsúfoltsága miatt, így valójában alacsony energiaigényű "multimédiás tartalmak fogyasztására" alkalmas HTPC-t hoznánk ki belőle.

Ami tetszett:

-          Igényes kivitelezés
-          Jó anyaghasználat
-          Ár/érték aránya

Ami lehetne jobb:

-          Hűtése/szellőzése
-          Szűk belső tér, ezért nehézkes szerelés, persze csodák nincsenekÍrd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább