Merlinhardver

Der8auer Phase-Shift Cooler – Computex 2018

2018-06-06

Roman Hartung, ismertebb nevén der8auer az először 2017-ben bemutatott fázisváltásos vízhűtés rendszere újból a középpontba került a 2018-as Computex-en ezúttal egy all-in-one rendszerré továbbfejlesztve. Habár a Computex-en bemutatott modell még csak egy prototípus, azt már tudjuk, hogy 2018 végére várható a sorozatgyártás. A legjobb, hogy otthoni PC-ben is biztonságosan használható lesz a rendszer, hiszen így már nem kell a pumpával bajlódnunk. A hűtőfolyadék típusa egyelőre hétpecsétes céges titok maradt.

 

(Kép: ComputerBase)

 

Der8auer azt reméli, hogy 2018 végén már megindulhat a Phase-Shift Cooler sorozatgyártása. Teljesítményben eddig úgy néz ki, hogy simán felveszi a versenyt a 240mm-es zárt rendszerű hűtésekkel, de azt pumpa nélkül teszi. Ez azért jó, mert egyrészt sokkal halkabb így a rendszer, másrészt telejsen kizárja a pumpa meghibásodásának lehetőségét. A hűtőben így tulajdonképpen legfeljebb a ventilátorok hibásodhatnak meg, ami azért valljuk be, elég ritka.

A működése tulajdonképpen egy párolgási rendszerre hasonlít, de mindezt zárt térben. Maga a CPU blokk a tartály, ahol a titkos összetevőkből álló folyadék, és nem, nem a már ismert 3M Novec 7100, hanem valami más érintkezik a processzorral. Ezt egyelőre titokként kezeli mint Hartung, mint munkaadója, a német Caseking is.

Ez a titokzatos folyadék 61 Celsius fokon forr, azaz halmazállapotot vált, és szemmel nem látható gázt/gőzt termel, amivel eléi a hőelvonást a rendszer. Ez a gáz ezután egy csatornán felfut a radiátorba, ahol kicsapódik és lehűl, majd visszatér a tartályba. Ehhez a keringéshez nincs szükség pumpára, viszont egy nyomásszabályzóra igen, ami a tartály bal oldalán látható.

Itt megnézhehetitek működés közben is:

 

 

 

 Szerintünk iszonyat látványos! Ti mit szóltok hozzá?

 Azért több kérdés is felmerült bennünk a működéssel és a felszereléssel kapcsolatban, de ne legyünk ünneprontók, végre valami nagyon új!
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább