Merlinhardver

EKWB EK-MLC Phoenix moduláris vízhűtés

2017-11-25

Az EK-MLC Phoenix a Modular Liquid Cooling termékcsalád a gyártó új generációs, többfunkciós vízhűtéses megoldása. Ez egy új, előretöltött folyadékhűtéses vízhűtés rendszer, a továbbfejlesztett EK all-in-one termékek második generációja.A kérdéses sikerű Predator széria hibáiból okulva, azt továbbfejlesztve készült az új moduláris család.

 

 

Akik nem hajlandók, vagy nem mernek egyedül összeszerelni a teljes egyedi rendszert, vagy nincs elegendő idő a PC karbantartására, de ragaszkodnak egy csúcskategóriás hűtési megoldáshoz, azoknak lehet a Phoenix egy kézenfekvő megoldás. Az EK-MLC legfontosabb jellemzője a moduláris felépítés és annak lehetősége, hogy több előretöltött egységet tudjunk összekötni egy mozdulattal, cseppmentesen. A CPU hűtő modul és a GPU hűtőmodul bármely sorrendben csatlakoztatható a radiátor modulhoz, külön-külön vagy együtt is.

 

 

 

A fő darab: Radiátor modul

 

Az EK-MLC Phoenix radiátor magmodul egy előre töltött radiátor pumpa kombináció. Magas minőségű  EK-CoolStream radiátorral, nagy statikus nyomásra képes  EK-Vardar EVO ventilátorral és kiváló minőségű, egyedi, folyadékhűtésű, SPC vízszivattyúval rendelkezik. Mindez megalapozza egy hatékony és néma PC-hűtés alapjait. A radiátor modul számos méretben kapható, ahol a ventilátorok mérete és száma a radiátormérethez igazodik . 120-140-240-280-360 mm-es verziókban rendelhető.

 

Ez a radiátormodul extrém hűtési teljesítményt és kivételes építési minőséget biztosít. A beépített ventilátor-elosztó hub csökkenti a kábelek tengerét és az esztétikai látványt is tisztítja. A PWM kábel a CPU ventilátor aljzatába kerül, így egyetlen SATA Molex kábel elégséges a teljes egység működéséhez. EK-Vardar EVO nagynyomású ventilátor mind az EK-SCP szivattyú piacvezető, ez csakis jó végeredményt adhat.

A mellékelt EK-Vardar EVO ventilátorok egyedülálló Start-Stop funkcióval rendelkeznek, amely biztosítja a felhasználónak a valódi 0db zajterheléses környezetet.

 

CPU hűtő modul

 

Előre töltött CPU modul az EK-Supremacy sorozat blokkjainak technikai alapjára épül, a szerelőmechanizmusa már a jól ismert, bejáratott technika. A gyártó ígérete szerint  hozza a szóló blokkok hűtési teljesítményét. A CPU modul két változatban érhető el:

EK-MLC Phoenix CPU modulok - Intel / AM4 kifejezetten a legnépszerűbb az Intel és AMD processzorokkal kompatibilis: LGA-1150/1151/1155/1156, az Intel LGA-2011 (-3) és az Intel LGA-2066. AMD alapú platformok esetében az AM4 foglalat kompatibilitása biztosított.

EK-MLC Phoenix CPU modulok - TR4 CPU hűtő modul az AMD SocketTR4 (Socket SP3r2) és az AMD Socket SP3 alapú alaplapokkal kompatibilis.

 

GPU hűtő modul

 

A szintén előretöltött és előszerelt, teljes fedésű, azaz full cover  GPU modulok a legnépszerűbb NVIDIA és AMD kártyákhoz kerültek kiadásra. Nagy tisztaságú rézből készülnek, amely nagy teljesítményű hőteljesítményt tesz lehetővé és kitolja ezáltal a GPU túlhúzhatósági lehetőségeit.

 

A  blokkok közvetlenül hűtik a GPU-t, RAM-ot (HBM2), valamint a VRM-et (feszültségszabályozó modulokat), a víz közvetlenül kritikus területek közelében folyik át a blokkokon, így lehetővé teszi, hogy a VGA kártya stabil maradjon, valamint lehetőség az overclocks-ra is.

A blokkok egy forgócsatlakozóval is rendelkeznek, amely a felhasználó számára korlátlan rugalmasságot biztosít a rendszer kivitelezésekor. QDC rendszer.

A GPU blokkok közül szinte mind kapható acetál és plexi fedéllel is. A blokkok anyaga nikkelezett elektrolitréz, míg a felső akril vagy POM acetál anyagból készült.

A családban jelenleg a következő modukokat találjátok:

CPU Modul
EK-MLC Phoenix CPU module – Intel/AM4
EK-MLC Phoenix CPU module – TR4

Radiátor Core Modul
EK-MLC Phoenix 120 Radiator Core Module
EK-MLC Phoenix 240 Radiator Core Module
EK-MLC Phoenix 360 Radiator Core Module
EK-MLC Phoenix 140 Radiator Core Module
EK-MLC Phoenix 280 Radiator Core Module

VGA modul
EK-MLC GPU Module FC Titan X Pascal – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti Strix – Nickel
EK-MLC GPU Module FC GeForce GTX FE – Nickel
EK-MLC GPU Module FC Radeon Vega – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti FTW3 – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti Aorus – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Strix – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX TF6 – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX G1 – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX FTW2 – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1070 GTX – Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti TF6 – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti Strix – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC Radeon Vega – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC GeForce GTX FE – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti FTW3 – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX Ti Aorus – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC Titan X Pascal – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX TF6 – Acetal+Nickel
EK-MLC GPU Module FC1080 GTX G1 – Acetal+Nickel

 

Oldalunkon itt találjátok, KLIKK IDE!

 

 
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább