Barion Pixel Merlinhardver

EKWB Quantum Line - a teljes megújulás útján

2021-06-09

 

WRAP SPEED A KVANTUM LINE SZÁMÁRA

 

 

Az EK®, a prémium folyadékhűtő felszerelések gyártója örömmel jelenti be, hogy az év hátralévő része nagyon izgalmas lesz az egyedi hurokhűtés rajongói és az EK Quantum Line rajongói számára! A következő hetekben és hónapokban több kulcsfontosságú EK termékkategória is teljesen felfrissül, és ami a legfontosabb, a Quantum család teljessé válik. A Quantum Line több mint két évvel ezelőtti bemutatkozásától kezdve egészen a mai napig jelentős hatást gyakorolt a piacra. A Kinetic lapos stílusú kombóegységekkel, a Torque szerelvények egyedi megjelenésével és a Reflection disztro plate-ek kifinomult mérnöki megoldásaival megteremtették a prémium PC folyadékhűtő termékek alapjait. Most már készen állunk a következő fejezetre.

 

EK-Quantum Surface

 

 

Több mint 50 új radiátor megtervezését és tervezését vállaltuk magunkra. Ezek között többportos és keresztáramlású modellek is vannak. Ezek az újdonságok még nagyobb sokoldalúságot biztosítanak a felhasználóknak folyadékhűtéses PC-jük építése során, ugyanakkor támogatják EK Quantum ideológiánkat: nagy teljesítmény és páratlan esztétikai összhang. A különböző típusok mellett a radiátorok teljesítménykategóriákra is fel vannak osztva, hogy megfeleljenek a különböző igényeknek és felépítéseknek. Az S, vagyis Slim kategória 30 mm vastag radiátorokat tartalmaz, ami nagyszerű választás kis PC házakhoz vagy mini ITX építésekhez. A P - Performance - kategória 44 mm vastag, és a vastagsághoz képest a legjobb teljesítményt nyújtja. Az X, vagy Extreme kategória 58 mm-es radiátorokkal rendelkezik, és azoknak az igényeit szolgálja ki, akik a legjobb teljesítményű hűtési megoldásunkat keresik. A többportos modellek a csövek elvezetéséhez szükséges sokoldalúságot nyújtják, és megkönnyítik a nagyon fontos leeresztőszelep hozzáadását a hurokhoz.  

Az új radiátorcsalád másik fontos tagja a keresztáramú radiátorok, mivel ezek kiváló lehetőséget nyújtanak a csövek elvezetésének egyszerűsítésére, a teljesítmény minimális feláldozása mellett.  Az összesen nyolc nyílással rendelkező crossflow modellek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy a radiátor egyik oldalán lévő négy nyílás közül bármelyiket kiválassza a tökéletes csőelrendezés eléréséhez. Így a felesleges csővezetékeket egy hatékony radiátorral helyettesíthetik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a hűtőfolyadék kilépési pontját a radiátor másik oldalán lévő négy port bármelyikén válassza ki.

Végül, de nem utolsósorban, ha az új Quantum hűtőradiátorokról van szó, a hab a tortán, a fehér radiátorcsalád. Minden egyes új radiátor megkapja a maga fehér változatát, így senki sem maradhat le a fehér témájú álom-PC építéséről, függetlenül attól, hogy milyen méretű vagy típusú radiátort kíván használni.

 

EK-Quantum Phase és Impulse

 

 

Mivel a folyadékhűtéses ventilátorok jövőjét meghatározó két fő jellemző a teljesítmény és az RGB-világítás, úgy döntöttünk, hogy olyan új ventilátorokat dobunk piacra, amelyek mindkettőt lefedik. Köztudott, hogy a ventilátorkeretben történő erőteljes RGB-megvalósítás kisebb méretű járókeréklapátokat enged meg, ami kisebb teljesítményt eredményez. Ezért az EK-Quantum Phase kifejezetten a nagy teljesítményű radiátorok hűtésére lett tervezve, maximalizálva a járókerék felületét.

 

 

A másik oldalon pedig, hogy a fényesebb vizuális teljesítményre vágyóknak is megfeleljen, az EK-Quantum Impulse ventilátor teljesen megvilágított RGB kerettel van ellátva.  Félreértés ne essék - mindkét ventilátor a lehető legnagyobb teljesítményre összpontosít a hagyományos EK full-frame ventilátor kialakítással, amely kizár minden felesleges légszivárgást, nyomásveszteséget, valamint a MagLev motortechnológiával szereltek, amely alacsonyabb zajkibocsátást garantál hosszabb élettartammal párosulva. Az EK-Quantum Phase ventilátorok a Quantum Line tartozékok között kapható összes szabványos színben cserélhető, sarokra szerelt, rezgéscsillapító darabok lehetőségét hordozzák majd.

 

EK-Quantum Velocity² és Vector²

 

 

Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy bemutathatjuk a Quantum vonal legújabb evolúcióját, amelynek célja, hogy még tovább feszegesse a teljesítmény határait, ugyanakkor megőrizze a vonal esztétikai egységességét. A cél a CPU és GPU vizesblokkok hűtési motorjának megújítása, és ezzel egyidejűleg új megjelenés bevezetése a piacra. A Velocity² és Vector² vizesblokkok azonban megtartják a jellegzetes dizájnnyelvi egységességet, amely zökkenőmentesen illeszkedik az EK Quantum Line összes többi termékéhez. 

A Velocity² a legkelendőbb CPU vizesblokkunk teljes újratervezése. A teljes újratervezés alatt azt értjük, hogy ahelyett, hogy ugyanazt a vizesblokk magot használnánk a különböző CPU-khoz, minden egyes vizesblokkot az adott alaplapi foglalat igényeihez igazítunk. Ez azt jelenti, hogy a hűtőmotor kifejezetten az egyes processzorgenerációkhoz lesz hangolva. Emellett egy innovatív, szabadalmaztatásra váró szerelési mechanizmust is bevezetünk, amely a vizesblokkok gyors és precíz, szerszámok nélküli beszerelését teszi lehetővé. Az új ExactMount rendszer a vizesblokk tetejébe rejtett, előfeszített rugókat használ, így a hüvelykujjas anyák néhány fordulatával a beszerelés máris kész, és pontosan a szükséges rögzítési nyomást kapja. Ezzel az új rögzítési mechanizmussal el tudtuk érni, hogy ultra-tiszta, minimalista, teljes aljzatlefedettségű, Quantum megjelenést biztosítsunk.  

 

 

A Vector² GPU vizesblokkok ugyanezt a trendet követik, a GPU blokk hosszú oldalán egy rejtett LED csík elhelyezésével, amelyet egy új GPU hátlapi kialakítás kísér. A Vector² GPU vizesblokkok esetében egy új, vastagabb terminál is tervben van, amely segíti a portok távolságát és az disztro-panelekkel való könnyebb integrációt.

A Quantum univerzum azonban itt nem áll meg a bővülésben. A Momentum monoblokkok, a Reflection disztro-panelek és a RAM-blokkok szintén a Quantum ráncfelvarrását várják.   

 

EK-Quantum Matrix7, a PC folyadékhűtés új szabványa

 

 

Észrevetted már, milyen könnyen összeállnak a dolgok, amikor folyadékhűtéses PC-ket építesz az EK Quantum termékcsaláddal? Ez azért van, mert a termékek méretei, a portok távolsága és a portok elhelyezése nagyon gondosan megtervezett és szbályozott. Most, hogy a vizesblokkok, elosztólemezek és radiátorok átalakítása és fejlesztése már javában zajlik, elmondhatjuk, hogy a jövőben a dolgok csak jobbak lesznek.  

Ismerd meg az EK-Matrix7-et, egy olyan termékrasztert, amely minden bizonnyal új mércét állít majd fel a PC-s folyadékhűtés terén. Amióta a PC-s folyadékhűtés széles körben elérhetővé vált, az egész piacon csak egyetlen szabvány volt: a G1/4 "menet. Most egy új dimenzióval bővülhetünk, ahol a termékek magasságát és a portok közötti távolságot 7 mm-es lépésekkel kezeljük. Talán már észrevetted, hogy a hosszabbító szerelvényeink 7, 14 és 28 mm magasak. Vagy hogy az új radiátorok vastagsága 30, 44 és 58 mm.

Egyszerűen fogalmazva, ha egy felhasználó egy 58 mm vastagságú X-osztályú radiátort állít be, akkor a Torque 90°-os szögű forgó szerelvény használata esetén pontosan az disztro-panel nyílások magasságában lesz. Ugyanez a beállítás elérhető egy 44 mm vastag P-sorozatú radiátor használatával és egy 14 mm-es hosszabbító hozzáadásával, mivel a felhasználó végül ugyanolyan magasságban lesz, mint az 58 mm-es X radiátor. Ugyanez vonatkozik egy S radiátor használatára is; a 28 mm-es hosszabbítók hozzáadásával ismét 58 mm-es magassághoz jutunk. Ez csak néhány alapvető példa arra, hogy az EK-Matrix7 segítségével kevesebb időt kell töltenie a hurok megtervezésével és a csövek hajlításával, de a végén az eredmény így is egy epikus építés lesz.  Termékeink aprólékos tervezésével a folyadékhűtéses PC építése egyszerűvé és szórakoztatóvá válik, akárcsak a játéktégláké.

Az EK a házgyártókkal is együttműködik az EK-Matrix7 tanúsítvány bevezetésében, hogy az olyan dolgok, mint a hűtősínek meghatározott helyekre kerüljenek. 

 

EK-Quantum Torque Gold Edition  

 

 

Azt is megígértük, hogy a PC-s folyadékhűtés piacán a prémium kategóriás szerelvények szállítójaként igyekszünk megteremteni a dominanciát, és a Torque szerelvénycsalád számtalan bővítésével itt volt az ideje, hogy arany szerelvényekkel bővítsük a portfóliót. Harminckét szerelvény kerül a Torque portfólióba, így a felhasználók számára minden lehetséges szerelvény és hosszabbító elérhető lesz ebben az új kivitelben. Ezekhez a szerelvényekhez valódi aranyozást használnak.

 

Csatlakozzon hozzánk a Strictly Quantum június 15-én, hogy minden szükséges frissítést megkapjon.

 

Az EKWB-ről

Az EKWB egy 1999-ben alapított technológiai vállalat. Alapítója, Edvard König nevét viseli. Az évek során a vállalat kibővítette termékportfólióját, és a számítógépes folyadékhűtési megoldások egyik legátfogóbb szolgáltatójává vált, amelyeket az EK® márkanév alatt forgalmaznak. A vállalat számos partnerséget tart fenn olyan vezető márkákkal, mint az AMD, az Asus, az Intel, az MSI és a Seagate, kifejleszt egy sor teljesen folyadékhűtéses játék PC-t és munkaállomást, az EK-Fluid Gaming és az EK-Fluid Works termékcsaládot, és az autóiparban is tevékenykedik. Víziónk a számítógépek teljesítményének emelése. Egyesítjük az innovatív technológiát, az elegáns formatervezést, a részletek iránti szenvedélyt, a működési hatékonyságot, a lelkes partnerségeket és a friss gondolkodást.

 

 

A termékek a megjelenésökkor azonnal rendelhetőek lesznek shopunkban, kövess minket, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj!

 

--- Merlinhardver ---
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább