Merlinhardver

Elérte az RGB láz az Alphacool kompakt hűtéseit is

2020-03-24

Mielőtt görcsöt kapnál, hogy már ez is RGB-s, meg minek világít minden, megnyugtatunk. A korábbi szériás Alphacool Eisbaer LT minden fényűzést mellőzve továbbra is elérhető és épp ugyan jó hatásfokkal teszi a dolgát, mint a most megjelent Alphacool Eisbaer Aurora.

 

Persze ettől azért többről van szó, hiszen egy újonnan megjelent hűtésről beszélünk, ahol nem merül ki annyiban az újdonság fogalma, hogy felvértezték néhány világító leddel a korábbi hűtést. Az Alphacool Eisbaer Aurora AIO vízhűtése a jól ismert és népszerű Eisbaer és Eisbaer LT sorozat méltó utódja. A címezhető digitális RGB LED-ekkel ellátott új és kiterjedt világítás mellett számos más területen is történt fejlesztés.

 

A nikkelezett réz alapokra épülő Aurora egy újragondolt talpazatot kapott, kielégítve az egyre nagyobb processzor DIE méreteket és leginkább a Ryzent működtető felhasználókat. Természetesen Intel fronton sem szenvedünk hiányt kompatibilitást illetően, hiszen a legtöbb, a piacon fellelhető népszerű tokozással kompatibilis, mint pl 775 / 1056 / 1155 / 1150 / 1151 / 2011 / 2011-3 / 2066.

 

Újítás kapott a csatlakozók és tömlők tekintetében is. Mindkettő az Alphacool Enterprise Solution kínálatából került a hűtésre. A kiváló minőségű TPV tömlők sokkal ellenállóbbak és tartósabbak, mint az általában használt PVC tömlők. A szerelvények szintén az Enterprise Solution termékcsaládból származnak és különösen nagy szakítószilárdsággal rendelkeznek.

 

Pumpából megtartották a már jó bevált DC-LT szériás szivattyút, ám a benne lévő 6 pólusú motor még csendesebbé teszi hűtésünket, mint az előző Eisbaer CPU AIO vízhűtő rendszer DC-LT szivattyúja. Az új motor továbbá 10%-kal nagyobb teljesítmény eredményez. Összefoglalva: a szivattyú most még csendesebb és erősebb, mint elődjei.

 

Mint az összes Alphacool Eisbaer termékcsaládnál már megszokhattunk, az Aurora AIO is megkapta a szokásos gyorscsatlakozókat. Ezek lehetővé teszik az hűtőkör bővítését további komponensekkel. A gyorscsatlakozókat vizuálisan újratervezték, hogy még elegánsabb és karcsúbb legyen. Az újragondolás 100%-ban kompatibilis az összes Eisbaer Ready termékkel, például az Alphacool Eiswolf AIO GPU hűtővel vagy az előre feltöltött NexXxoS radiátorokkal.

 

A réz radiátoron helyet kapó Alphacool Aurora LUX Pro ventilátorok digitálisan címezhető ledekkel látták el. A szemet gyönyörködtető világítás mellett az új ventilátorok fordulatszáma 800 - 2000 rpm között állíthatóak. Maximális fordulatszám mellett 104,49 m³/h légáramlás és 2,0 mm H2O statikus nyomás érhető el, ami rendkívül kedvező ventilátorok körében.

 

Összességében egy mai trendeket követő, minden ponton helytálló ráncfelvarrott Alphacool Eisbaer került a kínálatba.Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább