Merlinhardver

MerlinProjekt 2018 Finish

2018-09-29

Hosszú ideje terveztük és építettük végül MerlinProjektünket melyet az ősz beköszöntével tudtunk csak befejezni. A szemfülesebbek nyommal követhették egyéb csatornáinkon az építés egyes lépéseit, de engedd meg, hogy a végső eredményt Veled is megosszuk.

A projekt alapjait egy CoolerMaster Cosmos C700P adta, melyben egy ASROCK X99 TAICHI alaplap és egy Intel Core i7-6800K processzor kíséretében egy ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti Blower videokártya kapott helyett. A hűtésről egy Alphacool Eissturm Hurricane Copper 45 3x140mm kit gondoskodik, némileg átszabva. Ugyanis a gyári flexibilis csövezést és fittingeket váltottuk ki a készletből 16 mm-es Alphacool HT HardTube fittingekkel és merev PETG csővel. Ventilátorok esetében szintén a gyárival szemben, a házzal harmonizáló Cooler Master MasterFan Pro 140-et építettünk bele. A videokártya hűtése nem is lehetne más, mint egy Alphacool Eisblock GPX-N Plexi Nvidia Geforce GTX TITAN X Pascal névre hallgató full cover blokk. Az egyéb hardverek közül a memóriákat (G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3600 Quad-Kit) nem láttunk indokoltnak és nem is kerültek "víz alá". 

 

Említésre méltó talán még a projekt ékköveként szerepet játszó dupla tartályos megoldás, amely a kirakatban kapott helyet a házban. Ez két darab Phobya Balancer (150 & 250) csőtartály, amely közé egy Alphacool Eisfluegel átfolyásjelző került beépítésre. A tartályok megvilágítás szintén két darab Alphacool Aurora LED Ring 50mm - RGB led gyűrűvel oldottuk meg. 

Az egész projekt építése során igyekeztünk a ház vonalaival rímet alkotó csövezést kialakítani, így lehetőségeinkhez mérten ahol lehetett 45 fokos hajlítással dolgoztunk. Ezen nehézség mellett némi fejtörést okozott a különféle ledek egységes vezérlése, melyben végül is a Cosmos C700P vezérlője mellett egy Cablemod kontroller került beiktatásra. 


A felsorolt kiegészítők és alkatrészek mellett még rengeteg apróság került beépítésre, felhasználásra, amely nélkül nem valósulhatott volna meg a végeredmény. 

 
Reméljünk némileg inspirációként tudtunk hatni rád is az elmúlt időszakban és alkotsz valami szépet Te is.  Ha elkészültél már a Te Projekteddel, mutasd meg bátran a nagy világnak. Erre hoztuk létre a "Ti küldtétek" oldalunkat, ahova már szebbnél szebb alkotások érkeztek korábban. Ha viszont még bizonytalan vagy a vízhűtés építését illetően ne habozz kapcsolatba lépni velünk, hisz számodra is megépíthetjük a Te saját projekted!

A projekt és a cikk zárásaként szeretnénk külön köszönetet mondani az Alphacool-nak és CoolerMaster Magyarországnak, akik nagyban hozzásegítettek munkánkhoz, hogy megvalósulhasson! 


Üdv, 
merlinhardver.hu csapata  

Alphacool Eisblock XPX CPU blokk felszerelés (LGA2011) #MerlinProjekt2018 s01e06

Alphacool Eisblock GPX VGA blokk felszerelés #MerlinProjekt2018 s01e05

CoolerMaster Cosmos C700P #MerlinProjekt2018 s01e04

CoolerMaster V850 tápegység #MerlinProjekt2018 s01e03

Alphacool Eisblock GPX VGA blokk #MerlinProjekt2018 s01e02

Alphacool Eissturm Hurricane vízhűtő szett #MerlinProjekt2018 s01e01

 
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább