Merlinhardver

Munka vagy játék? Ennek mindegy!

2018-02-03

Jelen tesztünk ezúttal nem a hűtésekre fókuszál, ugyanis az ASUS népszerű Cerberus gamer egere került terítékre.

 

A szóban forgó egér fekete és fehér kivitelben is elérhető, de mi most a fekete variánst fogtuk kezeink közé.

 

Szimmetrikus kialakításának köszönhetően, a jobb és balkezes felhasználók is egyaránt kényelmesen tudják használni, igaz az előre és visszalépési funkciót betöltő oldalsó gombok bal oldalon helyezkednek el, így aligha nyomkodjuk ezeket a kisujjunkkal. 

 

Megjelenése letisztult, nem kirívó, az ASUS által már sokszor bevált fekete/piros kombó itt is visszaköszön. Felső borítása matt gumi hatású műanyag,  de csak az oldalsó rész került gumírozásra, ami által a fogása stabil érzetet nyújt.

 

Természetesen, mint a legtöbb gamer egér esetében, itt sem maradhatott el a led világítás, de mentségére szóljon, itt most DPI visszajelzésre szolgál. A választható DPI (500/1000/1500/2500) értéket 4 szinten tudjuk állítani a görgő mögött elhelyezett DPI gomb segítségével. Színekben zöld, piros, kék és lila szín köszön vissza a DPI érték függvényében, a világítás egyébként nem kikapcsolható. Hogy ez a megoldás jó vagy sem, mindenki döntse el maga. Minket egyáltalán nem zavart használat közben.


Gombokból összesen 6 darabot kapunk a már említett, oldalt elhelyezett kettő és a DPI gomb mellett a megszokott jobb és bal egérgomb illetve a görgő „kattintható” még. Programozása nincs lehetőség, szoftver nélkül alkalmazható az egér.

 

Csatlakoztatása USB porton keresztül történik, kábelből mindössze 1.5 métert kapunk. A kábel borítása szövet.

 

Nem lett volna tesztünk igazán teszt, ha nem vetjük némi irodai munka és játék alá is egyaránt. Az egér a tudásához képest elég pontos, jól optimalizálható az érzékenysége, így bátran tudjuk ajánlani játékra és munkára is.  Aki nem kíván vagyonokat költeni gamer perifériára, annak jó lehet az ASUS által nyújtott köztes megoldás a Cerberus egér személyében.

 

 

Update: A gyártó oldalán található egy firmware melynek alkalmazásával a világítás konstans pirosra állítható.

 

 Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább