Merlinhardver

NANOXIA CoolForce 2

2017-11-27

egy számítógép házat, abból is egy igencsak halk, mondjuk épp egy NANOXIA CoolForce 2 hangszigetelt jószágot? Miért? Mert pl. szeretjük a csendet, avagy hangoska a VGA kártyánk, vagy a processzor gyári ventilátorunk zavarólag hat az immunrendszerünkre. Akkor is megvehetjük a CoolForce 2-öt, ha esetleg csak simán megtetszik!:) Nézzük hát mit tud eme kis ATX-es házikó!

 

   

 

 

- A CoolForce 2 tetején találhatjuk a "birizgáló" gombokat és csatlakozókat. Balról jobbra 1 db USB2 majd 2 db USB3 ajánlkozik fel használatra. Középen egy power gomb, majd rejtett reset, 3 állású ventilátor szabályzó potméter és jack aljzatok. A Force 2 felső részén egy leemelhető hangszigetelő palást is található, mely a házból kiszűrődni vágyó zajokat hivatott csillapítani. Alatta egyébként rácsozat bújuk meg, mely helyre opcionálisan 2 x12 vagy 2 x 14 cm méretű ventilátorokat applikálhatunk be igény szerint. Az előlap tetején, amennyiben van esetleg ODD meghajtónk, vagy éppen további ventilátor szabályzó 5,25 colos elemet szeretnénk beépíteni, akkor ezt akár együtt is megtehetjük (2x 5,25 colos bővítő hely). Az oldallapok értelem szerűen hangszigeteltek, az előlap pedig szál-csiszolt mintázatú műanyag. A Nanoxia festése matt fekete, a felső tetőlapi elem kissé érzékeny az ujjnyomatokra.

  

 

 

 - A CoolForce 2-be gyárilag hátulra 1 db 14-es ventit, előre pedig szintén 14 centiseket, mégpedig 2 db-ot szerelt a Nanoxia nekünk. A fentiek mellett, amennyiben szeretnénk, akár a ház aljába is installálhatunk egy további plusz ventilátort. A PCI hátlapok természetesen egy ilyen kategóriájú háznál szerelhetőek és szellősek is, szám szerint 8 db helyünk van a gép bővítésére. A Force 2 aljába előre 2 db 3,5 colos merevlemezt szerelhetünk tálcán, gumis rezonancia csillapítással ellátva, ezenfelül lehetőségünk van akár 3 db 2,5 colos eszközt, noti vinyót vagy SSD-t a ház oldalsó palástjára szerelni. Az alaplapi tálcán 6 db gumis harang ad lehetőséget arra, hogy a kábeleinket igényesen elvezethessük arra amerre szeretnénk. A kábel menedzsment kissé talán szűkösnek bizonyulhat, lévén hogy csak 1,6 cm. Próbáljunk több madzagot a HDD blokk fölé koncentrálni, ennél fogva a hátlap talán könnyebben felrakhatóvá válik. A Force Two HIFI szerű gumis elemekkel ellátott talpakon  áll, stabilitása közepesnél kicsivel jobbnak mondható. Videó kártyát tekintve, méréseim szerint maximum 32 cm-es tehető bele, avagy a HDD blokk kivétele után akár 43 centis is. A sok PCI hátlap és a moduláris belső kialakítás lehetővé tesz CFX/SLI építést és akár vízhűtő blokkok elhelyezését is.

 

 

 Természetesen nem hagyhattuk ki a NANOXIA CoolForce 2 teszt alkatrészekkel történő megmérettetését sem. A szokásos alaplapot, processzort és videó kártyát a házba szerelve, majd kb. fél óra AIDA64 maximális CPU és VGA terheléssel járatva a rendszert, a mellékelt ábrán látható eredményeket kaptuk. Amint az várható volt, a hangszigetelt mivolta okán a Force 2 az alsó házba tudta magát pozicionálni. Nagyjából a Be Quiet Silent Base 600 alatt és az Aerocool Dead Silence felett található hűtési teljesítményben. A mellette található házakhoz képest, az alaplapot és a videó kártyát kevésbé jól, míg a processzort és a merevlemezeket jobban hűti. Persze ez csak a gyári hűtési teljesítmény, több légkergető beépítésével, vagy akár vízhűtés vásárlásával javíthatunk a Nanoxia teljesítményén.

 

 

 

- Alapvetően a CoolForce 2 egy jól átgondolt konstrukció, kellemesen halk és jól szerelhető. Korszerű belső felépítése lehetővé teszi, hogy egy közepes kategóriájú gémer gépet is ebbe szereljünk. Amennyiben vízhűtést is tervezünk bele, akkor hardcore gémer feladatokat is képes ellátni, mindezt teszi úgy, hogy minden erejét bevetve, a lehető legtöbb zajt elnyelje számunkra.

   

Súly: 9,85 kg

VGA max: 32 cm (40 cm)

CPU cooler: 185 mm

Wiring space: 16 mm

Ára:

Nanoxia CoolForce 2 Rev. B

 

Nanoxia CoolForce 2 Tempered Glass Window Kit

Forrás: ShellKretorÍrd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább