Barion Pixel Merlinhardver

Quantum Vector Xtreme RTX 3080/3090 D-RGB prémium blokkok

2021-05-17

Az EK®, a számítógépes hűtési rendszerek piacvezető gyártója hamarosan elérhetővé teszi a GeForce® RTX™ 30-as sorozatú grafikus kártyák AORUS® Xtreme és Master kiadásaihoz készült prémium nagy teljesítményű GPU vizesblokkját, az EK-Quantum Vector Xtreme RTX 3080/3090 D-RGB-t.

 

EK Water Block az AORUS Xtreme&Master GeForce RTX 3080 és 3090 grafikus kártyákhoz:
Az új vizesblokk a 3000-es széria egyik nagyobb méretű tagja, ezért győződj meg róla, hogy a számítógépházadban van-e elég hely a beépítéshez! Szélessége 150,5 mm, hossza 295 mm és a GPU nyomtatott áramköri lapján található összes fontos alkatrészt hűti. A vizesblokk előnye a letisztult kialakítás mellett, hogy láthatóvá válik a hűtőfolyadék és minden egyes szükséges alkatrészt lehűt.

Az EK-Quantum Vector Xtreme RTX 3080/3090 vizesblokk kompatibilis az AORUS Xtreme és Master RTX 3080 és 3090 grafikus kártyákkal. Aktívan hűti a GPU-magot, a felülre szerelt VRAM-ot, a power stage-eket és a VRM-szekcióban lévő choke-okat. A tiszta, szimmetrikusan kialakított, optimalizált áramlási útvonalak csökkentik a hidrodinamikai instabilitást.

Egy Open Split-Flow hűtési konstrukció valósult meg, amely kiváló megoldásnak bizonyul a GPU vízblokkok számára. Alacsony hidraulikus áramlás jellemzi, ami azt jelenti, hogy gyengébb vízszivattyúkkal vagy alacsony fordulatszámon futó szivattyúkkal is használható, és így is  elérhető a csúcsteljesítmény. A piacon jelenleg kapható néhány termékkel ellentétben a lamellaszerkezet kialakítását olyan módon optimalizálták, hogy a hűtőfolyadék áramlása bármilyen irányú lehet és így is egyenletes áramláseloszlást biztosít minimális veszteséggel és optimális teljesítménnyel.

 

A vízblokk alja CNC-gyártott, nikkelezett, kiváló minőségű rézből, míg a teteje CNC-gyártott, üvegszerű öntött akrilból vagy tartós fekete POM-acetálból készül. A 2. generációs Vector GPU vízblokkok szintén acetál terminálokkal rendelkeznek. A vízzáró tömítést kiváló minőségű EPDM O-gyűrűk biztosítják, míg a sárgaréz foglalatok már előre telepítve vannak, és lehetővé teszik a biztonságos és egyszerű beszerelési eljárást.

 

 

Az EK-Quantum Vector Xtreme RTX 3080/3090 jelenlegi kompatibilitási listája:

Gigabyte Aorus GeForce RTX 3080 Xtreme 10G (GV-N3080AORUS X-10GD)

Gigabyte Aorus GeForce RTX 3090 Xtreme 24G (GV-N3090AORUS X-24GD)

Gigabyte Aorus GeForce RTX 3080 Master 10G (GV-N3080AORUS M-10GD) (rev. 1.0)

Gigabyte Aorus GeForce RTX 3080 Master 10G (GV-N3080AORUS M-10GD) (rev. 2.0)

Gigabyte Aorus GeForce RTX 3090 Master 24G (GV-N3090AORUS M-24GD) (rev. 1.0)

Gigabyte Aorus GeForce RTX 3090 Master 24G (GV-N3090AORUS M-24GD) (rev. 2.0)

 

A pontos kompatibilitás érdekében az EKWB rendszeresen ellenőrzi a piacra kerülő VGA-kat, és frissíti a listát. Ha kérdésed van, esetleg bizonytalan vagy, keress bennünket bátran!

 

D-RGB világítás az EK-Quantum Vector Xtreme RTX 3080/3090 D-RGB rendszeren:
Az esztétikai végdarab a címezhető D-RGB LED-szalag beépítésének ad lehetőséget. Ezek a vizesblokkok összesen 8 külön-külön címezhető RGB LED-del büszkélkedhetnek, és kompatibilisek az összes nagy alaplapgyártó népszerű RGB szinkronizációs technológiáival. A 3-tűs D-RGB LED-csatlakozón található nyíljelölést a D-RGB (címezhető) csatlakozón található +5V jelöléssel kell összehangolni.

 

 

Hátlap az Xtreme RTX 3080/3090 vizesblokkhoz:
Az EK a retenciós hátlap megvásárlását javasolja, amely javítja a grafikus kártyák általános esztétikáját és további passzív hűtést biztosít a GPU magjának, a 3090-es kártyáknál a hátul elhelyezett VRAM-nak, valamint az AORUS Xtreme és Master GPU-knál a nyomtatott áramköri lap VRM részének hátoldalán.

 

Keresd a webáruházunkban!

 

--- Merlinhardver ---

 Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább