Merlinhardver

Ti kértétek: DeepCool GAMMAX200T CPU hűtés teszt

2018-06-19

Egy újabb CPU hűtés teszten vagyunk túl, ezúttal a Ti kérésetekre izzasztottunk meg egy DeepCool GAMMAX200T-t! Legalább mi is annyira kíváncsiak voltunk, mint Ti, hogy felveszi-e a versenyt a többi olcsóbb hűtéssel (főleg a hasonló árketegóriájú ARGUS-SU210-el). Olvass tovább, és kiderül!

 

 

Kérésre beszereztünk egyet! Nálunk egyelőre nem kapható. A csomagolás teljesen átlagos, nem tudtunk belekötni.

 

Így néz ki a kicsike! Szó szerint kicsike, hiszen mindennel együtt 128mm magas.

 

És hátulról! Alumínium hűtőbordát kapunk, két pár szinterezett fém hővezetőcsővel.

 

Szóval, mit is kapunk cirka 4 ezer ropogós magyar forintért? Felszerelése egyszerű, ahogy maga a hűtés is. Kis borda, kevés hő cső: kapunk egy telejsen átlagos kialakítású hűtőbordát, két pár hővezető csővel. A hűtés egy 120mm-es PWM-vezérlésű, kék színű ventilátorral van felszerelve, aminek a fordulatszámát 900-tól 1600RPM-ig állíthatjuk. Teljesen egyszerű a setup, ennyiért nem is vártunk többet.

 

 

Nagy energiát a megmunkálásba nem fektettek, de ez nem is az a kategória.

 

Ideje beszerelni! Ez a mellékelt szerelék. Semmi említésreméltó részlet, tartalmaz mindent, ami kell.

 

A hűtést gyerekjáték beszerelni, teljesen egyértelmű minden.

Abszolút nem mondható behemót méretű hűtésnek a GAMMAXX 200T – bőven jut hely mindennek a házban, aminek nem is kell extra méretűnek lennie, hogy be tudjuk építeni.

 

Felizzítottuk a paripát! Ideje letesztelni! Had izzadjon, kíváncsiak vagytok már az eredményekre?

 

Tesztkörülmények

 

Lian Li PC-T60 testbench

ASUS Z170-P

Intel i7-6700K 4.5GHz OC

G.Skill Ripjaws 8GB KIT 4000 MHz

250GB Samsung EVO SSD

EVGA 750 G2 PSU

Gigabyte GTX 1050 Winforce

Egyedi tervezésű és építésű ventilátor vezérlő

Arctic MX-2 hővezető paszta

20°C, légmozgás mentes helység

A diagnosztikát az AIDA64 Extreme Enginer szoftverre bíztuk.

 

Íme, a GAMMAXX 200T eredményei. Kattints ide, és nézd meg nagyobb méretben.

 

No, hát annyit fűznénk hozzá, hogy nem vagyunk elragadtatva, bár nem is vártunk sokkal többet a GAMMAXX 200T-től. Az eredményből jól látszik, hogy átlagban messze alulmarad az eddig tesztelt hűtésekkel szemben. Bárhogy is próbálkoztunk, nem sikerült 80 fok alá vinnünk a hőmérsékletet, még maximum fordulaton sem. Így teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy nem, a DeepCool GAMMAX 200T nem veszi fel a kesztyűt a komolyabb, sőt a közepes hűtések ellen sem.

 

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes beruházni rá, ha éppen pénz szűkében vagy. A GAMMAXX 200T teljesen reális megoldás nyújthat belépő szintű gamer PC-kbe vagy irodai gépekbe. Alapon járatott i3, i5 nem gond neki, de az OC-t és felsőkategóriás processzorokat ne ezzel akarj hűteni. A világot nem fogod megváltani vele, de a dolgát teszi, ha nem megy a fordulat 1200 felé, még csendes is marad. Nálunk nem kapható egyelőre, de az ára valahol 4.000 Ft körül mozog.

 
Írd meg véleményed!


A Merlin csapat
A Merlinhardver kimondottan fontosnak tartja a vásárlók elégedettségét, ezért folyamatos rendszerességgel tesz közzé olyan bejegyzéseket, amelyek naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődő kezdő és haladó buildereknek egyaránt!

Bővítsd a tudástáradat, olvass a szakmában! Merülj bele a gépösszeszerelés és moddingolás rejtelmeibe! Tudd meg, hogyan készülnek a legprofibb vízhűtő rendszerek, milyen alkatrészekre és szerszámokra lesz szükséged egy igazán cool cooler beszereléséhez! Tekintsd meg aktuális hardver tesztjeinket, melyek kimondottan nagy segítséget nyújtanak az igényeidnek megfelelő konfiguráció megépítéséhez. Ha kérdésed van bátran fordulj online ügyfélszolgálatunkhoz!
Ti küldtétek!
Ti küldtétek, mi közzétettük. Ha szeretnéd látni a legmenőbb gépösszeállításokat, vagy Te magad is megmutatnád a világnak, hogy éppen milyen szörnyeteggel nyomulsz, kattinst a „Tovább” gombra és küld el nekünk azt, amid van!
tovább